Delen met

Marktaandeel internetmakelaar groeit explosief

De woningmarkt zit flink in de lift. Goed nieuws voor de makelaars. Zeker voor internetmakelaars zoals Woningaanbodurk. Wij zien een zeer sterke toename van het aantal nieuwe verkoopopdrachten wat online wordt geplaatst, daarnaast worden wij ook veel meer gevraagd om als reguliere makelaar op te treden.

Deze toename is goed te verklaren. Nu woningen gemakkelijker verkopen, durven steeds meer huizenverkopers te kiezen voor een moderne en goedkopere manier om je huis te verkopen. De lokale rol van de makelaar wordt in goede tijden als veel minder belangrijk ervaren. Huizenzoekers bekijken tegenwoordig dagelijks op Woningaanbodurk het nieuwe woningaanbod. Op die wijze worden huizen eenvoudig aan de man gebracht.

Daarnaast worden de hulpmiddelen die de internetmakelaar gebruikt steeds beter. Onze opvalmogelijkheden die je online kan aankopen zijn hier een goed voorbeeld van. Die maakt het doe-het-zelf gedeelte van de verkoop eenvoudig en volledig transparant.

“De internetmakelaardij zal in het kielzog van andere branches verder groeien. In de reis- en verzekeringsbranche wordt meer dan tweederde van de diensten via internet afgenomen. De matige woningmarkt van de afgelopen jaren heeft de groei van de internetmakelaardij gestagneerd. Nu de woningmarkt herstelt, zal de internetmakelaardij de komende jaren sterk groeien naar een nivo boven de 20% van de totale makelaardij. “